Annons

”Kneten” mönstrar grön elva

Sport HIF-tränaren vill se mycket energi och mod mot Elfsborg.
Sport • Publicerad 16 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

HIF har sugit på cupkaramellen ända sedan den 21 augusti – nu är det dags.

– Känslan är god. Vi har pratat om hur vi ska ta oss an den här uppgiften. På något konstigt vis har vi ju förtjänat den här platsen. Vi är inte dummare än att vi förstår att det skiljer tre divisioner men vi ska försöka njuta av stunden och visa vad vi kan, säger ”Kneten”.

Annons

Burim Rexhepi har tränat med HIF i veckan och kan bli en cupjoker.

– Han är definitivt inte aktuell för 90 minuter men Burim är ju en av de få som har rutinen och på det sättet är han värdefull.

Det är ett till stora delar nytt HIF-lag som ska ta sig an det allsvenska motståndet. Jämfört med startelvan mot Trelleborgs FF är sex (eller sju beroende på om Burim Rexhepi är med) spelare borta och sex av dem som inledde på bänken har försvunnit. Kvar finns Emil Szymanski, Joel Wedenell, Amen Chehade, Viktor Christiansson och Tim Ströbeck (som hoppade in i 89:e minuten).

Även om spelare som William Andersson, Kristian Eriksson och Adam Larsson tillkommit så har HIF en grönare trupp 2019.

– Vi är inne i en generationsväxling. Detta blir ett bra test, en värdemätare där vi kan se både våra styrkor och svagheter. Jag tror att detta blir en rejäl lärdom för killarna, säger HIF-tränaren.

Harley Willard är borta ur den grönvita leken.

– Det blir ingenting där, han är tydligen på Island. Han hade till och med köpt flygbiljett men något annat kom emellan. Jag räknar definitivt bort honom, säger ”Kneten”.

Eftersom HIF kör ett sista träningspass på lördagsförmiddagen har Niclas Lindeqvist inte spikat cuptruppen. En som tvingas stå utanför sidlinjen mot Elfsborg är HIF-veteranen Liridon Ahmeti som haft problem med en häl de senaste tre veckorna. Han har dock tränat i veckan.

– Han vilar i alla fall denna matchen, vi vill inte chansa med honom.

Medan ”Kneten” har fokuserat på det sportsliga har Anders ”Knippet” Karlsson och hans gäng jobbat med matcharrangemangen.

Annons

– Jag skulle vilja hylla föreningen för allt arbete som har gjorts kring matcherna. Man börjar förstå vilken organisation som krävs om man ska uppåt i seriesystemet, säger ”Kneten”.

Har du stenkoll på Elfsborg nu?

– Jag har som princip att alltid ha mest fokus på vårt eget spel, sedan har man självklart nytta av att veta lite om motståndet. Jag kommer att skaffa mig det, så vi ska förhoppningsvis vara förberedda.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons