Annons

Fem målskyttar när Vittsjö slog Asarum

Sport Fyra av lagets nyförvärv nätade
Sport • Publicerad 17 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Sandra Adolfsson: Viktig i Vittsjö – aktuell för VM?
Foto: Stefan Sandström
Sandra Adolfsson: Viktig i Vittsjö – aktuell för VM? Foto: Stefan Sandström

Alexandra Benediktsson, Clara Markstedt, Emma Lundh och Leandra Smeda var inte tillgängliga till matchen på Asarums IP.

En match där Vittsjö fick chansen att gnugga det offensiva spelat.

Annons

– Vi vill kunna kontrollera våra matcher offensivt och bygga ett anfallsspel med ännu större genomslagskraft, säger Stefan Ekstrand som tillsammans med Thomas Mårtensson tränar Vittsjö.

Som tidigare under våren besegrat Rosengård med 2–1 och HIF P14 med 7–0.

– Vi har ännu inte släppt till något spelmål så här långt vilket visar på bra defensiv. I de bägge senaste matcherna har vi jobbar med anfallsspelet, säger Ekstrand.

Tove Almqvist inledde målskyttet i Asarum i den nionde minuten medan Nellie Persson fastställde paussiffrorna till 2–0 i den 18:e.

Pauline Nyström kom in i den andra halvlekens start och gjorde 3–0 direkt. Ännu en inhoppare gjorde 4–0 för Vittsjö. Målskytt var mexikanskan Amanda Perez och matchminuten var 56. Slutresultatet 5–0 satte Lisa Klinga då tio minuter återstod av matchen.

– Vi hade ännu fler chanser att utöka vår målskörd då vi hade ribbträffar och bollar som räddades på mållinjen, berättar Ekstrand som passar på att berömma sitt gamla lag.

– Asarum jobbade hårt för att störa oss vilket de gjorde riktigt bra. Vi själva var kanske lite slarviga i bollhållandet,

Ekstrand var ändå ganska nöjd med eftermiddagen i Blekinge.

– Hela laget jobbade hårt. Jag tyckte att Sandra Adolfsson och Kajsa Kling höll ihop det bra i försvaret. Offensivt var Michelle de Jongh och Summer Green de mest konstruktiva.

Vittsjö träningsspelar härnäst på lördag då de möter Kristianstads Uniteds P15-lag.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons