Annons

Wictor vann SM på nytt rekord

Sport • Publicerad 17 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Wictor Petersson förbättrade än en gång sitt personliga rekord i kula då han i helgen vann SM-guld inomhus. 
Foto: TT
Wictor Petersson förbättrade än en gång sitt personliga rekord i kula då han i helgen vann SM-guld inomhus. Foto: TT

Häglingegrabben Wictor Petersson har inlett friidrottssäsongen på ett strålande sätt. För några veckor sedan slog han sitt personliga rekord två gånger om till 19,57 vid Folksam Grand Prix.

Förra veckan representerade han Sverige i Nordenkampen. Där var han tvåa på ett resultat som var i höjd med det nysatta rekordet.

Annons

Vid SM-tävlingarna inomhus i Norrköping under helgen slog Wictor, som tävlar för Malmö AI, till igen. Han putsade sitt rekord med ytterligare 13 centimeter till 19,70 vilket även betydde SM-guld. Han vann överlägset före förra årets mästare Niklas Arrhenius som noterades för 18,20 på andraplatsen.

Elise Malmberg från Hässleholms AIS gjorde för några veckor sedan comeback på friidrottsstjärnan efter ett långt skadeuppehåll.

I sitt första SM på tre år blev det en fin bronsmedalj på 400 meter. Hennes tid var 55,07 vilket var några tiondelar över hennes säsongbästa. Vann SM-guldet gjorde Spårvägens Matilda Hellqvist på tiden 54,03.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons