”Fanatiker styr hela områden”

HÄSSLEHOLM

En hässleholmare uppvuxen i ett land som tagits över av religiösa fundamentalister skriver i ett brev till Hässleholms kommun hur vederbörande med oro ser ett helt nytt parallellsamhälle växa fram i stan.
– Jag antar att du som politiker tycker att jag överdriver, men det gör jag inte, skriver personen som säger sig vara skräckslagen över att se samma utveckling här som i sitt födelseland.
– Hela områden styrs nu, i alla fall socialt, av religiösa fanatiker. Kvinnorna hålls hårt, men värst av allt är barnen i de här områdena. Barnen indoktrineras dagligen i hat och intolerans, och hålls medvetet utanför övriga samhället. Koranskolor växer upp, och det utan att samhället reagerar, menar personen.
I brevet citeras också terrorforskaren Magnus Norell och exempel lyfts fram på fundamentalister som tagit sig in politiska rörelser och civilsamhället genom att låtsas vara för integration och demokrati.

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...