Annons

Svimmade under fasthållning

Hässleholm I samband med en nedläggning på Sis-hemmet i Hässleholm svimmade den utåtagerande ungdomen, efter att ha hållits fast i flera minuter.
Hässleholm • Publicerad 19 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

I samband med en nedläggning på Sis-hemmet i Hässleholm svimmade den utåtagerande ungdomen, efter att ha hållits fast i flera minuter. Händelsen anmäls nu enligt lex Sarah. Den unge har i efterhand sagt att det var läskigt att inte komma ihåg vad som hände.

Så här beskrivs händelsen i anmälan: ”En ungdom agerade ut varpå personalen lade ner hen mot golvet. Personalen frågade ungdomen vid 3-4 tillfällen om hen lugnat ner sig så man kan släppa fasthållningen, men ungdomen blev varje gång arg, spänner hela kroppen och försöker komma loss, bl.a. försöker hen riva personal. Efter några minuter svimmade ungdomen. Fasthållningen avbröts omedelbart och personalen kontrollerade andning ooch puls. Personal baddade ungdomen i ansiktet varvid hen kvicknade till och var lugn”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons