Avslagen avslutning för Alfredssons lag

Ishockey Tre premiärmålskyttar, men ingen klang- och jubelföreställning. Snarare en avslagen tack- och hejföreställning i Tyrs Hov där Tyringe föll med 3–6 mot Kalmar.
Hässleholm • Publicerad 20 februari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Henrik Alfredsson och Joakim Lidgren var inte allt för nedstämda trots en avslutande förlust mot Kalmar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Varken Tyringe eller Kalmar hade något att spela, och sådana matcher brukar kunna bli ganska tama och intetsägande. Så var fallet i Tyrs Hov där säsongsavslutningen hade precis alla ingredienserna som kännetecknar en ishockeymatch utan betydelse.

Det var tempofattigt, avsaknad av tacklingar, gärna en passning för mycket och få avblåsningar – åtminstone i de två första perioderna. Till och med så infann sig det en känsla av att domarna emellanåt också tyckte det var betydelselöst när de släppte någon offside, någon icing och att Tyringe vid ett tillfälle var sex spelare på isen.

Men några positiva saker fanns det trots allt.

Matchen i sig då. Ja, den var ganska öppen och det bjöds på halvchanser på båda håll.

Så i tredje perioden så hände något. Tyringe verkade beslutat sig för att vända på matchen och försöka ta sig förbi Mörrum i tabellen, och efter fem minuters spel kom reduceringen till 3–4 genom Mathias Mauritzon. Och ja, även det var hans först mål i Tyringetröjan (för den här sejouren).

Sedan försökte Tyringe trycka på för en kvittering, och det gick att skönja en liten tempohöjning och lite mer känslor. Men när förre Tyringespelaren Kim Runermark satte 3–5 med knappt tre minuter kvar att spela var matchen avgjord.