Annons

Bröder fick samma påföljd i hovrätten

Hässleholm Det blev inga ändringar i hovrätten när det gäller påföljden för de båda bröder på 18 respektive 25 år som i slutet av december dömdes till skyddstillsyn respektive fängelse för vapenbrott och narkotikabrott
Hässleholm • Publicerad 20 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

De båda männen som är bröder fick sina domar i slutet av december. Den äldre brodern dömdes till fängelse i ett och ett halv år för vapenbrott och narkotikabrott.

Den yngre brodern frikändes däremot från misstanken om vapenbrott men dömdes till skyddstillsyn för narkotikabrott.

Annons

Det var i samband med att polisen genomförde en husrannsakan i två lägenhet i närheten av Qpoolen som man fann drygt ett halvt kilo cannabis, tre pistoler samt ett hagelgevär.

Eftersom den ena pistolen var obrukbar och den andra var av svagare slaget förnekade han att vapenbrottet skulle vara grovt.

När det gäller den yngre mannen blev domen detsamma i hovrätten, det vill säga skyddstillsyn för narkotikabrott. Inte heller hovrätten fann det styrkt att han kände till vapnen.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons