Silver till Stina efter svenskkrock

Sport • Publicerad 21 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Norges Maiken Caspersen Falla tar guld och Sveriges Stina Nilsson (tv) tar silver i damernas final i sprint vid skid-VM i Seefeld. 
Foto Fredrik Sandberg / TT
Norges Maiken Caspersen Falla tar guld och Sveriges Stina Nilsson (tv) tar silver i damernas final i sprint vid skid-VM i Seefeld. Foto Fredrik Sandberg / TT

Maiken Caspersen Falla tog hem guldet i VM-sprinten efter en jakt som svenskorna inte mäktade med. Caspersen Falla hade ledningen med Stina Nilsson, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling i hälarna upp över sista krönet. Sundling satte ut skidan i kurvan och råkade fälla Dahlqvist, samtidigt som Sundling bröt staven.

Stina Nilsson tog sig till final efter att ha manövrerat sig fram dit genom en andraplats i sin semifinal. Länge låg hon fyra, men på den långa breda rakan efter utförskörningen gick hon förbi hela fältet och upp i topp.

I kvarten krävdes ett antal målfoton, men tre av fyra svenskor lyckades avancera till VM-sprinten i Seefeld.

Kvalsnabbaste åkaren Maja Dahlqvist fick också hon nöja sig med en andraplats i sitt heat. Hon ledde, men blev trängd av Tiril Udnes Weng, men kom tillbaka och spurtade ner norskan.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.