GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilen var väck när de vaknade

SVEDALA Kommunpolisen: ”De som sysslar med sånt här har sofistikerad teknik till sin hjälp”
Svedala • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021
Arkivbild
Arkivbild

– Min man skulle iväg till jobbet klockan fem när han kom ut och såg att bilen var borta. Han kom in och trodde först att jag gömt den eller ställt den någon annanstans, berättar Eleonore Camara.

Men så var det inte. Bilen, en Audi A6, var stulen och fortfarande på fredagen finns inga spår efter familjens bil.

– Det känns så himla onödigt och vi förlorar ju en massa pengar på det här, säger Eleonore Camara, som tillsammans med sin man fått lösa situationen med en hyrbil.

Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson konstaterar att den här typen av bilstölder är relativt ovanliga, men att de då och då inträffar.

– Det är lite av ett nytt modus och de som sysslar med sånt här har sofistikerad teknik till sin hjälp. Bland annat vet vi att de använder sändare som bryter signalen från nyckeln när man låser och lämnar bilen. Du tror bilen är låst när du lämnar den, men det är den inte.

I familjen Camaras fall har det visat sig att en liknande bilstöld drabbat ytterligare en bilägare i samma område.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.