Charmig och absurd ton i stark miljöfilm

Recension Women at war är väldigt välförtjänt av all positiv uppmärksamhet som den fått, konstaterar tidningens recensent.
Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Halldóra Geirharðsdóttir som Halla i isländska Women at war. Pressbild
Halldóra Geirharðsdóttir som Halla i isländska Women at war. Pressbild

Vacker, ödslig isländsk natur. En kvinna tar upp en pilbåge ur sin ryggsäck och siktar smidigt mot en gigantiska kraftledning som skär genom landskapet. Och så plötsligt en liten tremansorkester som sätter precis rätt ton till det som händer.

Det finns också så många andra fängslande lager i Women at war. Halla, starkt spelad av Halldóra Geirharðsdóttir, ställs inför ett svårt dilemma när den adoptionsansökan hon gjorde för fyra år sedan går igenom precis samtidigt som hennes ekoterrorism når sin kulmen.

Fler nya filmer i veckan:

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/02/22/lyckat-avslut-pa-draktranar-trilogin/" one_line="true"]

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/02/22/lyckat-avslut-pa-draktranar-trilogin/ https://www.skd.se/2019/02/22/lyckad-skrack-om-besatt-underbarn/ https://www.skd.se/2019/02/22/charmig-och-absurd-ton-i-stark-miljofilm/" one_line="true"]

Fakta:

film

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.