Annons

Händelserik start på året för HIF-spelare

Sport • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Amen Chehade fick något av ett genombrott i HIF i fjol då han spelade 19 av 26 seriematcher. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Amen Chehade fick något av ett genombrott i HIF i fjol då han spelade 19 av 26 seriematcher. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Förutom en sejour i Vinslövs IF så har Amen Chehade alltid spelat med Hässleholms IF. Med Vinslöv blev det spel i division 4. Han återvände till HIF för två år sedan och har allt efterhand fått mer och mer speltid i A-laget på sin vänsterbacksplats. Under fjolåret blev det 19 matcher i tvåan i det grönvita matchstället.

Amen fick en minst sagt spännande start på året då han gjorde debut i Palestinas U23-landslag.

Annons

– De spelade två matcher mot Jordanien. Då jag anlände bara ett dygn innan den första matchen så spelade jag bara i den andra matchen. Det gick riktigt bra då vi vann med 2-1. Tränaren var väldigt nöjd med mig och sa att han ville se mig igen, säger den 19-årige vänsterbacken.

– Det är kul att bli uppmärksammad då det betyder att man gjort något bra vilket även ger en självförtroende.

I söndags så var Amen Chehade med i det HIF-lag som inledde gruppspelet i Svenska cupen hemma på Österås mot allsvenska IF Elfsborg. En match som Boråslaget vann med 5–1.

– Vi spelade jämnt mot dem fram till sista kvarten då vi tappade, menar Chehade som inte var överdrivet imponerad av det allsvenska motståndet.

– Jag trodde att det skulle vara större skillnad. I och med att vi mötte Trelleborgs FF i fjol så var vi lite förberedda.

I morgon ställs Amen och hans HIF mot nytt allsvenskt motstånd då Djurgårdens IF besöker konstgräset på Österås.

Vad vet du om Djurgården?

– Jag får erkänna att jag inte har någon större koll på dem. Vad jag hört av några vänner från Göteborg, som sett dem, ska de ha yttrar som gillar att attackera en och en. Det låter kul för mig som försvarare, säger Amen Chehade som tror på ett bra år för hans HIF trots att laget tappat en hel del rutinerade spelare.

– Vi är många hungriga unga spelare i laget som alla vill något.

HIF:s tränare Niclas Lindeqvist har mycket gott att säga om sin vänsterback.

Annons

– Amen har blivit en riktigt stabil back. Han har fått ytterligare ett års rutin och är klok i positionsspelet. Då han är offensivt lagd så passar han väl in i vårt spelsystem.

Amen Chehade ser fram emot morgondagens cupfest mot Djurgården.

– Jag kommer att njuta av varje minut.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons