Medaljhoppet missar lördagens skiathlon

Längdskidor Ebba Andersson sågs som ett svenskt medaljhopp i lördagens skiathlon. Men 21-åringen har blivit sjuk.
Sport • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ebba Andersson missar lördagens skiathlon.
Foto Björn Larsson Rosvall/TT/ARKIV
Ebba Andersson missar lördagens skiathlon. Foto Björn Larsson Rosvall/TT/ARKIV

Det svenska skidlandslaget har stora medaljförhoppningar under VM i Seefeld. Torsdagens sprint blev dock en halv missräkning när två svenskor körde ihop i kurvan före upploppet, och det bara blev en svensk medalj.

Svenskan gjorde OS-debut i Pyeongchang för ett år sedan, och blev där fyra på den inledande skiathlondistansen. På SM-veckan i Sundsvall tidigare i år vann hon loppen över såväl 10 som 15 kilometer. I det första besegrade hon tvåan Charlotte Kalla med över en minut.

I herrarnas lopp över 30 kilometer är det Daniel Rickardsson, Jens Burman, Björn Sandström och Oskar Svensson som försvarar de blågula färgerna. Calle Halfvarsson och Viktor Thorn, som slogs ut i kvartsfinal i torsdagens sprint, står över lördagens lopp för att ladda för söndagens lagsprint.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.