Annons

Misstänkt bilexplosion

Kristianstad En bil misstänks ha skadats vid en explosion på Industrigatan under söndagskvällen.
Publicerad 25 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker en bil efter en misstänkt explosion på Industrigatan i Kristianstad. 
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker en bil efter en misstänkt explosion på Industrigatan i Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och räddningstjänst kallades till Industrigatan vid 21.30-tiden på söndagskvällen efter larm om en hög smäll. På plats fann man en kraftigt skadad bil. Området spärrades av och kriminaltekniker skickades till platsen för undersökning. Polisen misstänker att bilen kan ha skadats av någon typ av explosion och vid 22.30-tiden kallades även nationella bombskyddet in. Teknikerna lämnade platsen strax efter klockan tre under natten mot måndagen.

- Teknikerna har varit på plats och tagit vissa prover med sig och man har gjort en dokumentation av själva bilen. Det var inte mycket mer att göra, det var ingen i närheten, ingen boende eller liknande, så det går inte att knacka dörr, säger Tommy Börjesson, förundersökningsledare.

Annons

Det är ännu oklart vad som orsakat explosionen.

I nuläget är ärendet rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse.

Vet man vem som äger bilen?

Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons