Foto: TT/Arkiv

Hämnades med gräddbulleattack

Malmö När kvinnan i 25-årsåldern blev kallad idiot kände hon att hon fick nog, hon letade upp mannen och tryckte med kraft en ask med gräddbullar mot hans huvud.
Kvinnan åtalas nu för att genom hänsynslöst beteende ha ofredat mannen.

Det var i trappan på Ikea i Malmö som konflikten mellan mannen och kvinnan uppstod.
Den aktuella dagen i mitten av januari i år var mannen på Ikea med sin sambo, son och dotter. Den nioåriga dottern är autistisk och har lätt förståndshandikapp och kan därför lätt tappa balansen. Pappan sade därför till dottern att hålla sig i räcket.

Det var mycket folk i trappan upp till varuhuset och pappan upplevde att folk gick runt honom och dottern, alla utom den misstänkta kvinnan som enligt pappan försökte tränga sig emellan dottern och räcket.
Pappan sade då till dottern att hålla sig kvar i räcket och att han kallat kvinnan för idiot, detta efter att ha förklarat att hon inte kunde tränga sig förbi en nioårig flicka som höll sig i räcket.
Han upplever att kvinnan gick vidare och att saken var utagerad.

Tio minuter senare upplevde mannen att någon knackade honom i ryggen i kön till maten. Det är kvinnan som frågade om det var han som hade kallat henne för ”jävla idiot”. Pappan medger detta och säger att det rörde incidenten i trappan.
Kvinnan ska då ha sagt att han inte skulle kalla henne för jävla idiot och plockade samtidigt av locket till gräddbullarna svingade det mot honom. Pappan ska ha fått gräddbullarna i ansiktet och på kläderna. Även dottern ska ha blivit träffad av grädde från bullarna.

Mannen höll kvar kvinnan tills personal från restaurangen strömmade till. Kvinnan ska då ha lyckats fly men infångades av väktare.
Två kvinnor som stod intill mannen blev vittnen. Båda säger att kvinnan ”tröck till ordentligt” med gräddbullarna och ”att hon nästan hoppade på honom”.

Den 25-åriga kvinnan upplevde att pappan stirrat argt på henne i trappan och att han brett ut sig och var konfliktsökande. Hon menar att pappan skällt högt på henne inför alla människor och att hon känt sig orättvis anklagad. Gräddbullarna ska hon ha köpt tidigare och enligt egen utsago ska hon bara ha velat lösa konflikten som två vuxna människor. På utredarens fråga svarar hon att hon känner sig trött på att ta skit från människor i största allmänhet och att hon inte alls är lättirriterad.