Annons

Klart med sexfilig motorväg mellan Alnarp och Lomma

Skåne Det blir sexfilig motorväg mellan Alnarp och Lomma 2024.
Publicerad 26 februari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
2024 blir E6:an mellan Alnarp och Lomma sexfilig. Trafikverket gör flera satsningar på Europavägarna i Sjkåne de kommande åren.  Arkivbild.
2024 blir E6:an mellan Alnarp och Lomma sexfilig. Trafikverket gör flera satsningar på Europavägarna i Sjkåne de kommande åren. Arkivbild.

Trafikverket har offentliggjort vilka satsningar de ska göra på skånsk infrastruktur de närmaste åren. de svenska Europavägarna ska förstärkas. E4 mellan Helsingborg och Gävle blir motorväg hela sträckan 2022.

Annons

– Detta är en mycket positiv nyhet för Skåne som visar att vårt arbete gör skillnad. Naturligtvis ska vi inte ge oss förrän det är trefiligt i vardera riktningen mellan Malmö och Helsingborg, säger Regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M).

De närmaste åren står Lund och Helsingborg i fokus för Trafikverkets ombyggnader.

I år ska en ny trafikplats för bussar anläggas vid Lomma Södra.

Annons

Trafikverket planerar för nya broar vid Börringe kloster och vid trafikplats Roslätt. 2021 startar arbetet med förlängningen av motorvägen längs sträckan Svedala-Börringe.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons