2024 blir E6:an mellan Alnarp och Lomma sexfilig. Trafikverket gör flera satsningar på Europavägarna i Sjkåne de kommande åren. Arkivbild.

Klart med sexfilig motorväg mellan Alnarp och Lomma

Skåne Det blir sexfilig motorväg mellan Alnarp och Lomma 2024.

Trafikverket har offentliggjort vilka satsningar de ska göra på skånsk infrastruktur de närmaste åren. de svenska Europavägarna ska förstärkas. E4 mellan Helsingborg och Gävle blir motorväg hela sträckan 2022.
Även E22 blir mötesfri genom hela Skåne 2022.
I Trafikverkets genomförandeplan finns alla större statliga väg- och järnvägsprojekt, som ska genomföras till 2024.

– Detta är en mycket positiv nyhet för Skåne som visar att vårt arbete gör skillnad. Naturligtvis ska vi inte ge oss förrän det är trefiligt i vardera riktningen mellan Malmö och Helsingborg, säger Regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M).
– En fungerande infrastruktur är viktig för att tillväxten ska öka i Skåne. Idag är inte E6:an längre trafiksäkert, olyckorna har ökat lavinartat på sträckan och det är av yttersta vikt att mer görs. Vi går nu vidare med att uppvakta regeringen i frågan, säger ordföranden i Regionala Utvecklingsnämnden Anna Jähnke (M).

De närmaste åren står Lund och Helsingborg i fokus för Trafikverkets ombyggnader.
Vid trafikplats Helsing- borg Södra ska en ny bro stå klar till hösten och en ny cirkulationsplats ska byggas vid Vasatorp 2021.
E6 mellan Glumslöv-Görarp, Rydebäck-Ättekulla och Margretetorp-Fleninge får ny beläggning nästa år.

I år ska en ny trafikplats för bussar anläggas vid Lomma Södra.
De nya körfälten mellan Alnarp och Lomma på E6 ska öka kapaciteten på den redan hårt trafikerade sträckan där det ofta uppstår olyckor och köer.
Här kör drygt 50 000 fordon per dygn varav en femtedel är lastbilar.
Längs E22:an ska trafikplats Lunds Södra byggas om och restaureras samt att en ny på- och avfart byggs vid Ideon.
2021 öppnas den 1,5 mil långa motorvägen förbi Linderöd mellan Sätaröd och Vä samt den åta kilometer långa sträckan mellan Fjälkinge och Gualöv som ska öppna för trafik 2024.
Då är E22.an motorväg på nästan hela sträckan genom Skåne till Blekinge.

Trafikverket planerar för nya broar vid Börringe kloster och vid trafikplats Roslätt. 2021 startar arbetet med förlängningen av motorvägen längs sträckan Svedala-Börringe.

 

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...