Nu får hässleholmarna sin stadsfest i år också. SD väljer att sponsra den. Arkiv/ STEFAN SANDSTRÖM.

Stadsfesten blir av efter SD:s ja

Hässleholm Sverigedemokraterna har bestämt sig. De tänker rösta ja till att kommunen ska sponsra stadsfesten med 350 000 kronor.
Under onsdagseftermiddagen togs beslutet att det blir stadsfest.

Kommunen går in och sponsrar stadsfesten med 350 000 kronor.
Cityledare Johan Jönsson andas ut.
– Jag är mycket nöjd, säger han.
Restalliansen, M, L, KD, står inte bakom beslutet. I kommunstyrelsens arbetsutskott avslog de HessleCitys ansökan om bidrag till festen.
Robin Gustavsson, KD, beklagar beslutet.
– När förvaltningarna ålagts sparbeting är det fel att sända ut signaler om extra pengar till stadsfesten, säger han.

I kommunens arbetsutskott avslogs HessleCitys ansökan om sponsring till stadsfesten. Då valde SD:s Hanna Nilsson att inte delta i beslutet.
– Jag ville prata med partigruppen innan vi bestämmer oss, och nu har vi gjort det, säger hon.
– Det finns större poster att dra in på, till exempel det tokiga i att kommunen avsätter 50 miljoner för markberedning på Björklunda. Stadsfesten gör Hässleholm attraktivare och 350 000 kronor är en relativt liten summa, som ger så mycket mer tillbaka, säger Hanna Nilsson (SD).
Beslutet att sponsra stadsfesten tog vid SD:s gruppmöte på tisdagen.
– Gruppen var enig om att vi vill ha stadsfesten. Det är en fest för alla i kommunen. Vi tror att detta kan betala sig i livskvalitet och fina upplevelser för dem som närvarar. Det hjälper även till att blåsa liv i centrum och gynna handeln, säger gruppledare Ulf Berggren.

Cityledare Johan Jönsson är nöjd med beskedet.
– Utan sponsring hade vi inte kunna genomföra stadsfesten. Om detta går igenom i kommunstyrelsen så betyder det att vi kan köra som planerat.
Han har förståelse för att kommunen måste spara pengar.
– Vi rättar oss givetvis efter de beslut som tas i politiken och väljer politiken att sponsra stadsfesten så är jag ju givetvis mycket glad för det.
Stadsfesten är planerad den 23 och 24 augusti. Om artister ska hinna bokas så måste det göras nu, förklarar Johan Jönsson.

Robin Gustavsson (KD) är mot att anslå pengar till stadsfesten.
– HessleCity har redan 800 000 kronor i kommunalt bidrag och det får de nöja sig med anser jag. Vi delar ut olika bidrag till föreningar i tätorterna och dessa får man hantera inom sina verksamheter.
Robin Gustavsson menar att en sponsring av stadsfesten med 350 000 kronor sänder ut fel signaler till förvaltningarna som åläggs att spara.
– Jag vill ta ansvar för den ekonomiska situationen.

Dagens fråga

Har du varit utomlands på semestern?

Loading ... Loading ...