”Kvinnor är mäns egendom”

Den 21 februari skriver Yngve Sunesson om Ulla Gustavssons fördomar och islamofobi.
Låt mig börja med fakta: ”kvinnor är mäns egendom” (koranen sura 3:34) Detta innebär, att många kvinnor tvingas att bära slöja.
En del gör det frivilligt men när de gör det, visar de också att de fullt in för islams värderingar!

Om det ändå är helt frivilligt kan ifrågasättas: när man sedan barndomen är uppväxt med, att det är det normala, är det ju inte konstigt att de känner det ”frivilligt”. Men för oss andra visar denna klädsel, att kvinnorna inte känner sig som en del av samhället. Precis som grupperingar av kriminella gäng med sina uniformer visar, att de icke tillhör samhället. Och ingen ville acceptera att en lärare, eller läkare, dök upp i Hells Angels kläder; ej heller skall vi acceptera, att så tydliga religiösa symboler som slöja hijab eller burka, bärs på sjukhus, skolor eller andra offentliga verksamheter. Religion är en privatsak!
Och YS skriver vidare, att ”barnen ofta är offer”. Ja så sant så sant. Den lilla flickan är INGET sexobjekt, hon bör inte bära slöja/ hijab det är barnmisshandel!
Och att mena att vid idrottsaktiviteter få klä sig som de vill är det rena nonsens. I de flesta sporter har man enhällig klädsel-då är det också lättare att se skillnad på lagen. Och i simhallen är det totalt oacceptabelt att behöva bära burkinis- och att kräva badtider enbart för kvinnor/flickor är ett bakslag för “ alla människors lika värde”

Halva krönikan används för att försvara/ förklara att hedersförtryck-könsstympning-barnäktenskap och hedersvåld inte är kopplad till islam. Tyvärr är det inte sant. Heder betyder oerhört mycket i muslimska miljöer, som det gjorde här för mera än hundra år sedan. Men jag vill försvara/ förklara Ulla Gustavsson; ty de TANKAR man får som ”normal” människa, när man ser kvinnor med hijab eller burka, är som YS beskriver. Och vi vet ju att hundratals kvinnor varje år får isytt nya jungfruhinnor, så de kan blöda på brudnatten-i annat fall är det en fläck på bådas ”heder”.
(detta har man vid lag i Danmark förbjudet läkare att utföra) Men detta har med islam att göra.

Att många kvinnor redan som barn blivit stympade, är välkänt; hela, eller delar av klitoris bortskäras – sjukt! Våga prata om det. Har det med islam att göra? Ja. Att man skär bort en del av förhuden på pojkar, är tyvärr en vanlig grej hos judar såväl som muslimer- men ändå avskyvärt. Att detta försiggår i stora delar av världen, är i detta sammanhang inte viktig- det är vad som händer i vårt moderna, upplysta landet som är det vi bör prata om.
Som avslutning vill jag gärna debattera med YS på saklig grund. Den 19 feb, står på sidan 4 i tidningen:
fanatiker styr hela områden”- och att barnen (”de oskyldiga offren”) indoktrineras i hat och intolerans. Här är verkligen något för grävande journalister, med YS i spetsen, att gå ut till de ”utsatta” områden, och prata med invånarna. Jag väntar spänt på respons beträffande fanatikerna, de religiösa fundamentalisterna.

Erik Frausing

 

Svar direkt:

I min krönika försökte jag redovisa fakta om olika företeelser som förekommer i debatten, bland annat i Simförbundets nu avgångna ordförande Ulla Gustavssons uttalande, som uppmärksammats brett.
Men den som anser och vill tro att allt ont kommer från islam och inte lyssnar till fakta som inte passar in i den bilden finns ingen anledning att argumentera med.

Yngve Sunesson, politisk redaktör

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...