Sista anhalten före graven

Jag börjar med Nils Ferlin;” Vårt liv är en vindfläkt, en saga, en dröm en droppe, som faller i tidernas ström. Den skimrar i regnbågens färg, en minut brister och faller och drömmen är slut.”
Så kan man rubricera mina 95 år och nått sista anhalten före graven.

Bergfast Lönsboda. Åldern är hög men hjärnan fungerar någorlunda även om höljet ibland utsättes för törnar. Vid den åldern betraktas man med mindre hänsyn framförallt av de styrande i kommunen för här är det enhetscheferna som bestämmer, vilken hjälp man behöver, för det gäller att få ut så mycket slantar som möjligt för kommunens ekonomi haltar betydligt. Vilka skall betala naturligtvis de gamla som i alla tider har sparat för ålderdomen för de pengarna är lättillgängliga. Jag har begärt specifikation i fakturan för den hjälp jag erhåller, alltså en ganska självklar begäran, ett liknande förhållande som vid alla serviceinrättningar. Svaret är det passar inte in i systemet, samt en prislista men den säger inte hela sanningen.

Jag förstår att detta inte är ett populärt och inte något klander på personalen för bättre tror jag inte finns, men ändra er chefsattityd, som inte lever i nutid, där människan har lika värde.

Lennart Glimbert

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...