Israel, en ständigt hotad stat. På bilden syns unga palestinier som slungar sten mot israeliska styrkor. FOTO: TT/ARKIV

Israel hotat i odemokratisk region

Representanterna för Palestinagruppen kritiserar oss för att vara dåligt pålästa då vi inte okritiskt går med på deras ”verklighetsbeskrivning” om situationen i Mellanöstern.
Man hänvisar till flera FN resolutioner som Israel ska ha brutit mot.
En resolution som vi vill lyfta fram är nr 181 som FN godtog 1947 och garanterade staten Israels existens.
Detta godtogs dock inte av omkringliggande arabstater och Palestinierna som omedelbart gick till anfall och försökte krossa landet.
Detta misslyckades dock kapitalt men tiden fram till idag har kantats av krig och terroristattacker mot Israel som består mot alla odds.

Gränserna runt landet liknar inte på något sätt gränserna i Europa utan oförsonligheten har lett till övergrepp och attacker från båda hållen vilket inte alltid framgår från den ensidiga mediebevakningen i Sverige där Israel framställs som den aggressiva parten.
Israel är i högsta grad en demokrati och har tagit emot människor från regionen som flytt från både religiös och etisk förföljelse i omgivande arabstater. Både Palestina och arabländerna genomsyras av antisemitism och kvinnofientlighet vilket tar sig absurda uttryck.

Även homosexuella är förföljda i arabvärlden och riskerar faktiskt livet genom att stanna kvar i sina hemländer.
Något som allmän rösträtt vilket är självklart i en demokrati existerar knappast i något land i regionen förutom Israel.
Sverige har tagit emot ett väldigt stort antal migranter från arabländer vilket lett till att odemokratiska och rasistiska tendenser ökat även här i form av kvinnoförtryck, hedersvåld, etniska enklaver, samt antisemitism.

Detta är något som svenska regeringar hittills blundat för och fortsatt försöker ignorera trots varningstecken.
Den ”feministiska utrikespolitiken” klingar falskt då kvinnor är en förtryckt grupp i Mellanöstern.
Att flytta vår ambassad till Jerusalem är en marginell handling i praktiken men hade fungerat som en viktig symbolhandling för frihet och demokrati.

Sven Lundh (SD)
Hanna Nilsson (SD)
Camilla Nordström (SD)

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...