Annons

HIF åkte på en riktig överkörning i Täby

Sport Det blev en tredje förlust för Hässleholms IF när man mätte krafterna med Frej under söndagen. Superettanlaget var överlägset och vann klart rättvist.
Sport • Publicerad 3 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Niclas Lindeqvist, tränare i Hässleholms IF. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Niclas Lindeqvist, tränare i Hässleholms IF. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Hässleholms IF avslutade gruppspelet i Svenska cupen med bortamatch i Täby mot Frej. Efter de två inledande förlusterna på hemmaplan mot Elfsborg och Djurgården ville de grönvita avsluta snyggt, dock skulle motståndet vara övermäktigt även denna gång.

Frej tog en tidig ledning och kunde sedan kontrollera matchen på sina villkor. Noterbart är att Hässleholm hade två frilägen innan ledningsmålet kom och med ett mål där kunde det ha blivit en annan matchbild.

Annons

Efter knappa halvtimmen dubblade Frej sin ledning, ett reultat som stod sig till halvtidsvilan.

– Vi startar piggt och har bra chanser att ta ledningen men blir straffade när vi slarvar i uppspelen, berättade HIF:s tränare Niclas ”Kneten” Lindeqvist.

I andra halvlek ökade Frej intensiteten och skapade mängder med målchanser. Trots att Adam Larsson i HIF-målet gjorde en fin insats fick han släppa ytterligare fem bollar förbi sig.

– De kör över oss fullständigt, vinner många närkamper och är starka i en mot en situationer. Våra lagdelar håller inte ihop och där hittar de genom gång på gång, säger ”Kneten”.

För HIF är cupäventyret över för denna gång. Nu väntar en spelfri helg innan man riktar siktet mot premiären av division två, första helgen i april.

– Naturligtvis lär vi oss massor av att spela matcher som dessa. Tempot är högre och spelarna får känna på vad som krävs för att lyckas på den här nivån, avrundar Niclas Lindeqvist.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons