Annons

Fint flyt för S71 i Qpoolen

Sport Noah Malmgren och Agnes Alm samlade guldmedaljer på hög.
Sport • Publicerad 5 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Årets upplaga av S71 Cup lockade 1 262 starter, vilket är cirka 300 fler än i fjol. Och det är en nöjd S71-tränare som summerar tävlingen.

– Tävlingen flöt på bra och alla klubbarna var nöjda med arrangemanget. Vi har bland annat ett bra gäng med tjejer födda 06–07 på gång, säger Mikael Björklund.

Annons

Han passar på att lyfta två av de yngre tjejerna som visade framfötterna:

– Två tolvåringar som kanske inte tog så många medaljer men som simmade jättebra var Freja Malmgren och Valentina Fanu. De ligger rätt så nära 06:orna, konstaterar ”Björken”.

Freja vann bland annat 20o meter frisim.

– Och så hade vi en liten dam, Amilia Hart som är född 08, som var duktig. Även Oscar Andersson vann två av de tre lopp som han ställde upp i.

Noah Malmgren klarade kvalet till sommarens Sum-Sim i Borås 50-metersbana för en vecka sedan. Nu svarade han återigen för en guldkantad insats i Qpoolens 25:a där det gick betydligt snabbare än i Borås.

– Noah fortsätter att utvecklas positivt. I år är det ändå nya kvaltider till Sum-Sim som är bra mycket tuffare än de tidigare. På 200 meter bröstsim är tiden sänkt med två sekunder, berättar ”Björken”.

– Noah ligger nära på flera distanser och lär klara ytterligare några.

Även Agnes Alm närmar sig kvaltiderna på Sum-Sim i F14-klassen.

– Hon kan simma alla simsätten. Jag har nog inte haft någon som har varit så allround tidigare, inte ens Emilia Rönningdal eller Cecilia Blom när det begav sig. Men Agnes är fortarande ung och det lär väl bli en specialisering så småningom, säger S71-tränaren.

Agnes Alm hade hela kappsäcken full av guld när hon lämnade bassängen i Qpoolen.

Annons

Även hennes klubbkamrater Tova Nilsson, Tilda Ericsson, Philip Rantzow och Tim Andersson fick kliva upp överst på pallen i S71 Cup.

bild 1/6
Tim Andersson. Foto: Robert Rolf
Oscar Andersson simmar 100 meter bröstsim i Qpoolen. S71 Cup ökade antalet starter med 300 – trots att det saknades simmare från grannklubbarna Osby och Delfin.            Foto: Robert Rolf
Hemmaklubben hade många simmare i farten i S71 Cup.                                          Foto: Robert Rolf
Noah Malmgren var vinstrik i bassängen.    Foto: Robert Rolf
En kvintett S71-tjejer som trivdes i Qpoolen.     Foto: Robert Rolf
Nathalie Johansson Öhman. Foto: Robert Rolf
Tim Andersson. Foto: Robert Rolf
Oscar Andersson simmar 100 meter bröstsim i Qpoolen. S71 Cup ökade antalet starter med 300 – trots att det saknades simmare från grannklubbarna Osby och Delfin.            Foto: Robert Rolf
Maika Höghäll
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons