Annons

Tyringe U12 tog hem finalen i GP-pucken

Sport Tyringes U12-lag i ishockey svarade för en fin insats då de som första Skånelag vann GP-pucken.
Sport • Publicerad 5 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Jubel bland Tyringes U12-spelare efter det att finalsegern i GP-pucken mot Härryda blivit klar. FOTO: PRIVAT
Jubel bland Tyringes U12-spelare efter det att finalsegern i GP-pucken mot Härryda blivit klar. FOTO: PRIVAT

Det unga Tyringelaget, där spelarna är födda 2007, är förutom deltagandet i seriespelet flitiga cupresenärer. Den här säsongen har de redan spelat cup i Karlstad och Göteborg och nästa månad väntar en inbjudningscup i Tumba.

Annons

– Det första gruppspelet gick i höstas under vecka 47. Vi vann en grupp som spelades i Slottskogsrinken där vi besegrade Frölunda, Hanhals, Stenungsund och Hovås medan det blev oavgjort 1-1 mot blivande finalmotståndaren Härryda, berättar Martin Brolin.

Vilket betydde att Tyringe på nytt fick ta E6:an upp till Göteborg första helgen i februari för spel i Angered ishall. Där blev det på nytt gruppseger efter vinster mot Vålerenga, Frölunda, Rönninge och Härryda samt förlust mot Hanhals. De bägge sistnämnda lagen var inte samma som Tyringe spelade mot i det första gruppspelet.

Annons

– Det blev lite panik då vi fick en utvisning när två minuter återstod, säger Brolin vars grabbar dock höll ut och kunde ta hem en meriterande cupseger.

Varför vann just ni cupen?

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons