Gör rätt om Sösdala simhall

”Tomma och oanvända byggnader är fula!”
Öppen fråga till SD Hanna Nilsson, Ulf Berggren med flera.

För några dagar sedan kunde man i denna tidning läsa att Hanna Nilsson var beredd att undersöka och eventuellt ompröva beslutet angående stängningen av Sösdala simhall, konsekvensanalys med mera. Då tändes en gnutta hopp även hos en Socialdemokrat som tidigare fått ett besked att det inte fanns pengar. Man kan ju inte lugga en flintskallig. Men nu har SD lagt en motion till fullmäktige, de skall ta fram en kostnadskalkyl för ombyggnation av simhallen till en lokal för styrketräning med flera aktiviteter. Här kan skapas möjligheter på en i samhället central plats. ”För att Sösdala skall utvecklas i en positiv anda”. Vi har redan en simhall på denna plats, och det skall ingå i skolundervisningen att alla barn skall lära sig simma. Detta för att undvika olyckor.

Gör istället en ordentlig konsekvensanalys samt kostnadskalkyl över vad som verkligen behövs till Simhallen, inte till hela idrottshallen.
Dessutom vill jag framhålla att det är kommunen som ignorerat Sösdala Simhalls underhållsbehov i flera år och ingen skugga skall falla på någon arrendator, all heder och tack till familjen Eryd.
Så SD ta ert ansvar och renovera vår simhall, något annat är slöseri med resurser och det vill ni väl inte!

Christina Hofvander, Sösdala

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...