Annons

Dreberg och Osby ska sy ihop säcken

Sport Efter ett sabbatsår var Jacob Dreberg
Sport • Publicerad 6 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Jacob Dreberg har varit en av Osbys bästa poängproducenter i både höstens Hockeyettan och vårens Alltvåan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jacob Dreberg har varit en av Osbys bästa poängproducenter i både höstens Hockeyettan och vårens Alltvåan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Jacob Dreberg, som är son till tränaren Christer Dreberg, har tidigare spelat ishockey i både ettan och tvåan.

Han fick sin hockeyfostran i moderklubben Kristianstads IK. Där spelade han närmare ett 50-tal matcher för KIK:s förstalag. Han fortsatte sedan att spela i ettan med Olofström och Mörrum. 2016-17 gjorde hans sin sista säsong innan uppehållet då han spelade i Hockeytvåan med Olofström där bland annat Osby stod för motståndet.

Annons

– Jag höll uppe i fjol då jag inte hade det rätta suger efter hockeyn. Något man måste ha om man ska spela på division 2-nivå, säger Jacob Dreberg som gjorde en del annat i stället.

– Jag flyttade ner ett tag till Spanien. Sedan åkte jag hem igen och började sälja bilar för ett företag i Älmhult.

Vilket var en av anledningen till att han valde att spela hockey för Osby den här säsongen.

– Då jag bor i Kristianstad så passade det bra rent logistiskt med spel i Osby. Det är bara att svänga in till träningen på vägen hem, säger Jacob Dreberg som varit väldigt produktiv under säsongen.

Så här långt har det blivit 44 poäng (13 mål+31 assist) på 26 matcher. Han var Osbys bästa poänggörare i vårens Alltrea.

– Det är alltid kul att komma högt i poängligan men det är ändå viktigast för hur det går för laget.

En anledning till att det blivit så många poäng är kedjekompisarna Lukas Björnsson och Matthew Anders.

– Vi är spelare som tänker rätt så lika och har hittat varandra bra, menar Dreberg.

– Det var dock lite kämpigt i början av hösten då jag inte var i bästa fysiska form. Men när Lukas Björnsson kom in i laget efter några omgångar började det gå bättre. Vi har hittat varandra bra och fått mycket förtroende av tränarna.

Dreberg är så här långt nöjd med vad hans lag har presterat.

Annons

– Vi vann serien i höstas och i Alltrean så var vi bland de fyra bästa som kom med till kvalserien.

– Vilket ju var klubbens mål den här säsongen. Nu ska vi bara sy ihop säcken.

I morgon kväll är det premiär i kvalserien då Osby åker till Finspång för att möta Guts. Ett lag som satsat våldsamt för att ta förstaplatsen som garanterar spel i höstens Hockeytvåa. Ett flertal spelare med rutin av spel i ettan har lånats in.

Ett av lånen är Alexander Molldén

– Alexander har jag växt upp tillsammans med och spelat med i KIK. Sedan är det några till av deras spelare som jag känner till, avslöjar Dreberg.

Som vill ha revansch på Guts efter de dubbla förlusterna i Alltvåan.

– Hemma så gjorde vi två bra perioder medan vi tappade allt i sista perioden. Där uppe så svarade vi för en riktigt dålig insats.

Det fanns önskemål från Guts att ändra spelschemat och spela fredagens match i Osby. Men det var inget som Dreberg och hans lagkamrater gillade.

– Vi ville inte spela en eventuellt helt avgörande sistamatch på bortais.

Osby har haft ett tre veckors långt speluppehåll inför kvalspelet.

– Vi har vilat i tre veckor och nu spelar vi kvalet på 13 dagar. Men jag är van vid detta då det var så i KIK, säger Dreberg som hoppas att hans Osby får en bra start på kvalserien med poäng mot Guts

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons