Annons

”Värvat ihop ett superlag”

Sport • Publicerad 7 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Nicklas Martinsson förde upp Vinslövs HK i allsvenskan våren 2015. Nu kan han sätta stopp för samma förening med sin nuvarande klubb IFK Karlskrona. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Nicklas Martinsson förde upp Vinslövs HK i allsvenskan våren 2015. Nu kan han sätta stopp för samma förening med sin nuvarande klubb IFK Karlskrona. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Med två omgångar kvar av handbollens division ett södra leder Vinslöv serien, men bara på bättre målskillnad än Kärra. För att säkra seriesegern lär det krävas två segrar av Vinslöv och då är det IFK Karlskrona (hemma) och IF Kristianstad (borta) som ska besegras.

Första matchen är mot IFK Karlskrona hemma i Furutorpshallen på fredag kväll, och det lär vara en hall som är fylld till bristningsgränsen.

Annons

– Det blir kul för mina killar att spela en sån match. Intresset där är ju jättestort och jag vet att det är fri entré så det lär väl bli fullsatt där, säger IFK Karlskronas tränare Nicklas Martinsson som vet vad han pratar om.

Han tränade nämligen Vinslöv i tre och ett halvt år (2013–2016), bland annat året när de kvalade sig upp i allsvenskan och året i allsvenskan, innan han fick sparken i december 2016. Då tog Peter ”Cassa” Jönsson över tränarsysslan i Vinslöv och den har han fortfarande kvar.

Har du extra bra koll på Vinslöv efter dina år där?

– Nej, det vet jag inte. Jag tycker att jag har bra koll på alla lagen i serien, säger Martinsson.

Sedan hans tid i Vinslöv är det bara Elias Holmström, Viktor Rundqvist och Albert Cervin kvar i övrigt är det ett helt nytt lag, och det är inget dåligt lag som Vinslöv har menar Nicklas Martinsson.

– De har värvat ihop ett superlag med många spelare på varje position. Det går inte att jämföra oss med deras lag. De har stjärnspelare på alla positioner, säger Nicklas Martinsson och lägger ett ganska stort favorittryck på Vinslöv.

– Vi är kraftiga underdogs i den här matchen. Men vi kan spela helt utan press för det är de som måste vinna. Jag tror att Kärra och Ankaret kommer att gå rent och då måste Vinslöv vinna sina matcher också, så pressen är på dem.

För hans IFK Karlskrona gäller det att plocka en poäng till för att säkra kontraktet (om inte Kroppskultur tappat poäng mot HK S-hof i en match som spelades sent på onsdagskvällen och var klar först efter att tidningen gick i tryck, reds anm.) och det vill han fixa så snabbt som möjligt. Om det skulle gå ut över Vinslöv spelar ingen roll för honom.

– Det är en jättefin förening, men för vår del gäller det bara att ta poäng, säger Martinsson som är mer nöjd med sitt lag nu jämfört med hur det var under hösten.

– Då hade vi problem med bland annat en tung skada (Anders Andersson), men efter jul har vi varit ordinarie och dessutom fått in en kille från Lindesberg (Mikael Nyfelt Gerlström) och då tycker jag att vi har tagit de poängen som vi ska göra.

Annons

När lagen möttes i Karlskrona i höstas vann Vinslöv med 27–23 efter att ha gjort 12–3 under en kvart i första halvlek. Trots att Karlskrona höll jämna steg med Vinslöv under resten av matchen tycker Nicklas Martinsson att hans lag ändå aldrig var riktigt nära att ta poäng i den matchen.

Nu har han revansch i sikte, och att det skulle ställa till det för Vinslöv har han inga problem med.

– Jag ser bara att vi ska ta våra poäng, säger Nicklas Martinsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons