Annons

Fyra SM-guld till Vittsjö GIK

Sport • Publicerad 8 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Veteran-SM i friidrott som avgjordes i Atleticum i Malmö lockade många deltagare, och resultatet för de lokala friidrottarna gick inte att klaga på. Allra bäst gick det för Vittsjö GIK:s Gun-Inger Persson i klassen K60, hon plockade hem inte mindre än tre guld och ett silver.

Silvermedaljen kom i höjdhopp där hon fick se sig besegrad av Gunnel Tolfes, Tureberg, men sedan blev idel guld. Längd, tresteg och viktkastning var grenarna som Gun-Inger Persson la beslag på gulden i med resultaten 3,04 meter, 5,98 meter och 7,68 meter.

Annons

Även hennes klubbkamrat Patrik Pettersson, som tävlar i M50, kunde vända hem från veteran-SM med en guldmedalj. Med sina 14,29 meter hade han 32 centimeters marginal ner till tvåan Panagiotis Avramidis, Hanviken, i viktkastning.

För Patrik Pettersson blev det även ett SM-brons i kula. Hans fyra godkända stötar låg alla mellan 11,60 och 11,77 meter, men upp till guldet var det nästan en meter.

Vittsjö GIK fick även en silvermedalj med sig från Malmö genom Kjell Jeppsson i M85 i viktkastning. Han var dock inte riktigt nära segrande Östen Edlund, Ragunda, som med sina 15,70 meter slog mästerskapsrekord i grenen.

Den sista lokala medaljen togs av Hässleholm Freeflows Tommy Karlsson som tävlar i klassen M65. På sin paradgren 800 meter noterades han för tiden 2.41,34 vilket räckte till ett SM-silver, för något åt Roland Jansson, Roslagen, fanns det inget att göra.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons