Sport Vinslöv vann rysare
Sport • Publicerad 8 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Får Alfred Olsson och gänget jubla över avancemang efter derbyt mot Kristianstad? Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Det bjöds knappast på något skönspel för storpubliken i Furutorpshallen. Hela 650 personen, tangerat publikrekord, räknades in.

Vinslöv tvingades till en ändring i laget då Tobias Sjöberg var sjuk och lämnade återbud. Albert Cervin fick klä på sig målvaktströjan för att vara reserv till Simon Bengtsson som fick en bra start i målet då han höll nollan under de inledande nio minuterna.

Då hade Vinslöv ryckt till sig en ledning med 4–0.

Viktor Rundqvist var het i hemmalaget och med fyra mål av honom ryckte Vinslöv till sig en ledning med 9–3.

Men sedan kärvade det i Vinslövsmaskineriet. Karlskrona knappade in och var när det återstod några bara efter med 10–11. Mål av Emil Schuster och Patrik Olausson såg dock till att Vinslöv kunde gå till en pausledning med 13–11.

– Vi tänkte att de orkar nog inte om vi går runt på mycket folk. Vilket gjorde att det blev lite hafsigt emellanåt. Men det skulle ju faktiskt visa sig till slut att deras ork tog slut, säger ”Cassa”.

Vinslöv startade bra i den andra halvleken och gick fram till 17–14. Men sedan började gästerna på nytt att knappa in trots bra spel i hemmamålet av Simon Bengtsson.

När kvarten var spelad kunde Lukas Olsson kvittera till 20–20. Samme spelare gav också Karlskrona ledningen med 23–22 vilket var första gången i matchen de var i ledningen.

Vinslöv vände till 24–23 efter mål av Emil Karlsson och Ludwig Rosenberg.

Alfred Olsson gjorde 25–23 men Karlskrona vägrade ge upp.

Med fem minuter var Vinslövs ledning 27–25. Två mål som gästerna hämtade upp till 27–27.

Alfred Olsson sköt in 28–27. Karlskrona hade sedan bollen men fick inte till någon kvittering. 13 sekunder från slutet kunde Emil Schuster göra förlösande 29–27 och den fullsatta Vinslövshallen fick jubla.

– Jag kände mig trots allt rätt så lugn, säger Vinslövstränaren vars Vinslöv förhoppningsvis ska säkra sin plats i Allsvenskan mot IF Kristianstad på lördag.

IF gav Vinslöv en hjälpande hand då de spelade 31–31 mot Ankaret. Vilket betyder att Vinslöv blir sämst tvåa.