Annons

Dubbla derbyförluster för 59:an

Sport • Publicerad 9 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Anton Borg, till höger, slog över 800 poäng i bägge matcherna. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Anton Borg, till höger, slog över 800 poäng i bägge matcherna. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

BK 59:an har haft några bra veckor med tre raka hemmasegrar mot Falkenberg, Bågen och Kulladal. Men nu var det bortabanor som gällde vilket som bekant är en helt annan femma när det gäller bowling.

Hässleholmslaget började dagen i Helsingborgs Bowlinghall där tabellfyran IS Göta stod för motståndet.

Annons

59:an började med att vinna den första serien med 3–2 och föll i andra med 2–3 vilket betydde oavgjort 5–5 efter halva matchen. 59:an bäddade sedan för ett lyckligt slut då de tog hem tredjeserien med 4-1.

– Vi hade 9–6 inför avslutningen och det hade räckt med två poäng för vinst i den sista serien, säger Ekberg.

Men käglorna ville inte gå Hässleholmslaget väg i avslutningsserien som vanns av Göta med 5–0 vilket betydde 11-9 till hemmalaget.

– Matchen började jättebra för oss och det hade mycket väl kunnat bli något i poängväg. Hade sista slaget suttit hade det blivit oavgjort 10–10 i stället för 11–9 till dem, säger Andre Ekberg.

Vars 59:an drog vidare till Baltiska i Malmö där Kulladal väntade. Här blev det dock inte en lika bra start då hemmalaget ledde med 9–1 (5–0, 4–1) efter två spelade serier.

– Det är bara att erkänna att här var vi inte nära, säger Ekberg 59:an tog hem den tredje serien med 3–2 men föll i den fjärde med 1–4.

Slagmässigt var Anton Borg bäst mot Göta med 886 poäng medan Lars Borg, inlånad från Tollarp, slog högst mot Kulladal med 876.

Elitserien har nu ett uppehåll på två veckor och för 59:an väntar härnäst hemmamatcher mot Göta och Kaskad.

– Vi siktar på fyra poäng i de bägge matcherna. Med rätt marginal kan vi ha chansen i den sista omgången att komma på rätt sida om kvalstrecket, säger André Ekberg.

Den sista omgången spelas i Örebro under den sista helgen i april. Då kommer 59:an att spela tre matcher. Vilka som blir motståndare beror på vilken placering som de olika lagen ligger på inför sammandraget i Örebro.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons