Dixon debuterade med IFK-seger

Sport • Publicerad 10 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var hemmalaget IFK Hässleholm som hade det mesta av spelet på Österås konstgräsmatta.

Trots stor dominans skulle det dröja till mitten av den andra halvleken innan målen började trilla in.

1–0 kom i den 63:e minuten då Theo Ekström slog in en retur efter en tilltrasslad situation. Två minuter senare blev det även 2–0 då nyss inkomne Victor Holmberg snyggt placerade in bollen i det bortre hörnet.

– Då Gnosjö mest bara försvarade sig så hade vi mycket boll. Tyvärr så blev vi lite omständliga och skapade väldigt lite chanser. Men samtidigt så var det speciella förhållanden med stark vind, säger IFK-tränaren.

– Vi fick i varje fall träna anfallsspel. Sedan var det ju också positivt att vi höll vår första nolla i vårens träningsspel.

Senaste nyförvärvet Derrick Dixon hoppade in i starten av den andra halvleken och gjorde A-lagsdebut för IFK. Vilket även unge Teo Helm gjorde då han hoppade in i matchens slutskede. Waed Shaif blev långtidsskadad i höstas men var nu tillbaka och spelade 20 minuter.

IFK:s lag mot Gnosjö

Carl Lundahl-Persson – Egzon Ademi, Simon Henningsson (46), Isak Orajärvi (80) – Philip Bengtsson, Carl Mujaguzi, Mattias Jönsson (60), Mustafa Owaid (60) – Lucas Johnsson, Mike Andrews (70), Theo Ekström.

Ersättare: Alexander Nilsson (mv), Derrick Dixon (46), Patrick Osiako (60), Victor Holmberg (60), Waed Shaif (70), Teo Helm (80).