Annons

Förlikning med fd fiber-vd

HÄSSLEHOLM Hässleholms kommun har nått en uppgörelse med Mathias Berglund, som 2016 sålde sitt företag Hessleholm by Fiber AB till kommunen.
Hässleholm • Publicerad 10 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholms kommun har nått en uppgörelse med Mathias Berglund, som 2016 sålde sitt företag Hessleholm by Fiber AB till kommunen.

Mathias Berglund hade hotat med att stämma kommunen, eftersom han menade att den inte hållit sig till avtalet. Tvisten rörde pengar som i samband med avtalet deponerades på ett bankkonto och som skulle utgöra en säkerhet för kommunens eventuella krav till följd av brister i Berglunds garantier.

Annons

– Det fanns en summa pengar som kommunen skulle göra avrop på när det gällde vissa saker och de hade 2,5 år på sig att göra det. Avtalet löpte ut den 31 december och då fick de bråttom, men de hade inga underlag, menar Berglund, som vägrade att gå med på att pengarna skulle tillfalla kommunen.

Istället för stämning landade parterna i ett förlikningsavtal. Bägge parter får nu del av summan, men beloppen är sekretessbelagda.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons