Snart fritt fram för hagelskytte? Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Jaktskytteklubben vill på nytt störa friden

Nyligen kunde läsas i Norra Skåne att en enig politikerskara förbjöd jaktskytteklubbens verksamhet på hagelbanorna (grisbanorna och inskjutningsbanan) i Röinge.
Med delvis hänsyn till jaktlagens intresse inför säsong.

I några år har vi kunnat njuta i Stoby av delvis begränsade skjutningar.
Det var förfärligt ett tag innan. Man kunde inte sitta ute i sin trädgård och njuta av fågelsång och återhämtning efter jobbet.Det var som att befinna sig i en krigszon, där det small så högt, att den mesta av sin lediga tid fick man gå in i huset igen eller lämna Stoby, för att få den så värdefulla tystnaden och lugn och ron.
Ovanpå hagelbullret hördes alla grannars livrädda skällande hundar.Stackarna.
Detta kunde höras kvällar och helger. Aldrig lugn och ro. Flera år i rad hölls tex tävlingar på Mors dag.Till sist lärde vi oss att då fick vi träffas med släkten någon annanstans, för alla blev irriterade och tyckte att det var respektlöst av jaktskytteklubbens hagelskjutare.
Gästerna uttryckte: – Har dom inga mammor själva att fira?

I dagarna har vi nu fått besked att politikern Björn Widmark (FV), även sittande i styrelsen i jaktskytteklubben, ämnar lyfta ärendet igen.
I sammanträdesprotokoll går att utläsa att Björn Widmark och jaktskytteklubbens ordförande Lars Eriksson, tänker driva igenom att det skall tillåtas hagelskytte sju dagar i veckan, från klockan 08 – 21! Och det inom en snar framtid.
2019 ändrades miljönämnden till att slåss ihop till miljö- och stadsbyggnadsnämnden. I stadsbyggnadsnämnden sitter jägaren och Folkets väls Björn Widmark. Han sitter därmed på två stolar.(i jaktskytteklubbens styrelse och stadsbyggnadsnämnden).

Och han har nu även makt över miljönämnden.Såklart att han passar på att driva och överklaga miljönämndens beslut. Kan man inte tycka att detta är jäv ?
Enligt efterforskningar så hänger det nu på våra politiker att stoppa Björn Widmarks ärende då. Ingen annan kan stoppa det!
Vi är 32 stycken (familjer) närboende som lämnat skriftliga klagomål på buller från denna verksamhet sedan 2010. Vi är eldsjälarna som försöker rädda vår boendemiljö.Tack till alla som engagerat sig i detta.
Tack till gamla Miljönämnden.
Bor du i Stoby, Röinge eller Ljungdala och vill fortsätta ha denna lugn och ron som andra kämpat för, hjälp oss då och er själva genom att maila eller skriva brev (skriftligt) till kommunens miljöinspektör.
Där skriver ni hur mycket ni uppskattat miljönämndens beslut den 18 december 2018. Gör så helst innan den 20 mars – då Björn Widmark slänger upp ärendet på bordet.Och så ber vi vänligen att miljönämnden lägger fram dessa underlag för våra folkvalda politiker. Och i Stoby, Röinge och Ljungdala skall vi inte glömma vad Folkets väls Björn Widmark ålägger göra mot oss.

Marika och Richard Johansson, Stoby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...