Annons

Nödvändig seger för Vinslöv

HANDBOLL Det var mycket som stod på spel när Vinslövs HK:s damer tog emot Trelleborg hemma i Furutorpshallen.
Sport • Publicerad 10 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var mycket som stod på spel när Vinslövs HK:s damer tog emot Trelleborg hemma i Furutorpshallen. Efter seger 28–24 (14–14) så ser läget bättre ut för Fredrik Nilssons tjejer.

– Ja, nu är vi uppe på kvalplats men det är viktiga matcher som är kvar, säger VHK-tränaren.

Annons

Mot Trelleborg fick Vinslöv en bra start och ledde med 12–6 efter 20 minuters spel, men sedan vände allt. Gästerna kom tillbaka och i början av andra halvlek stod det 15–17 på resultattavlan.

– Vi blev stillastående i anfallsspelet och stressade bakåt och det utnyttjade dem och satte press på oss. Jag var på väg att kasta in timeout-kortet när vi fick ordning på spelet igen, säger Fredrik Nilsson som fick se sitt lag skaffa sig en ledning på två, tre mål som de höll matchen ut.

– Tycker det är starkt av tjejerna att de inte viker ner sig när vi är på väg att tappa matchen.

För Vinslöv väntar nu två viktiga matcher i veckan (H43 hemma på torsdag och Lågan borta på söndag) för att säkra en kvalplats.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons