Röke har hittat formen för sent

Sport Rökes herrar har hittat formen
Sport • Publicerad 10 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Röketränaren Björn Larsson var nöjd med med två av tre perioder. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Röke hade som målsättning att komma bland de fyra främsta som får kvala i vår. Men några mörka perioder under säsongen har gjort att de missar sitt mål. I seriens slutskede har Röke visat hög klass då de på kort tid besegrat topplagen Olofström, Växjö och nu Lund.

– Vi har fått in en bra harmoni i truppen, säger Björn Larsson.

– Nu siktar vi på att avsluta bra och vinna mot Stanstad p lördag i serieavslutningen.

Jacob Eliasson lämnade återbud till matchen i Lund där den första perioden slutade 4–4 efter två Rökemål av Joakim Larsson och ett av Niklas Larsson och Alexander Ehnberg.

– En period som en tränare knappats kan vara nöjd med. Lagen bytte mål med varandra då försvarsspelet var obefintligt, suckar Björn Larsson.

Perioden fick en riktigt trist avslutning då Alexander Ehnberg drog hälsenan.

I den andra periodens sjätte minut gjorde Victor Ohlsson 5–4 till Röke och två minuter senare satte Pontus Hellsing även 6–4. Lund spetsade dock till matchen med ett 5–6-mål.

I den tredje perioden jagade Lund en kvittering men kammade noll. De hade dock ett gyllene tillfälle i slutat av matchen då Victor Ohlsson blev utvisad.

– Vi var otroligt bra under de två avslutande perioderna då samtliga i laget svarade för helgjutna insatser, berömmer Björn Larsson.

För Lund blir det nu en helt avgörande match borta mot Olofström om den fjärde kvalplatsen.