Annons

Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna

Nyheter Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna efter den senaste tidens debatt och kritik mot hennes lägenhetsupplägg.
Publicerad 11 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Emma Carlsson Löfdahl. Foto: TT
Emma Carlsson Löfdahl. Foto: TT

Enligt Emma Carlsson Löfdahl kommer hon att lämna partiet men sitta kvar i riksdagen.

"Jag har haft helgen att fundera på hur jag ska göra och står fast vid mitt tidigare beslut då det gäller min riksdagsplats, jag behåller den till åklagaren kommer med sitt beslut. Efter det får jag fundera på om jag ska vidtaga andra åtgärder" skriver hon på sin Facebooksida och fortsätter:

Annons

Att hon lämnar partiet motiverar hon med att både Maria Arnholm och Jan Björklund varit tydliga med att hon inte var önskvärd i riksdagsgruppen.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att riksdagsledamoten hyrt hennes mans övernattningslägenhet i Stockholm för 13 000 kronor i månaden trots att avgiften låg på 2 500 kronor. Hon tog också emot maximal ersättning, 8 600 kronor, från riksdagen för att hyra bostaden.

Fakta:

Här är Emma Carlsson Löfdahls hela inlägg

”Det är med stor sorg som jag skriver detta inlägg.

Ju längre veckan gick desto konstigare och ogenomtänkta råd fick jag trots att ingen ny fakta har framkommit, det enda som skett var att partiet fick reaktioner på sociala medier och via mail.

När jag sedan hör på nyheterna att Cecilia tvingats att lämna sin plats på EU-listan blir jag helt övertygad om att detta är ett parti med mycket stora bekymmer.

Jag har haft helgen att fundera på hur jag ska göra och står fast vid mitt tidigare beslut då det gäller min riksdagsplats, jag behåller den till åklagaren kommer med sitt beslut. Efter det får jag fundera på om jag ska vidtaga andra åtgärder.

Men både Maria Arnholm och Jan Björklund har varit tydliga med i media att jag inte är önskvärd i riksdagsgruppen. Därför kommer jag omedelbart att lämna platsen i gruppen och mitt medlemskap i partiet.

Jag är väl medveten om att media följer mina inlägg här och jag kommer inte att lämna fler kommentarer för tillfället.”

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons