Annons

Förälder anmäler skola

HÄSSLEHOLM En förälder har anmält Grönängsskolan till Skolinspektionen, med argumentet att skolan inte gett sonen det stöd han behövde.
Hässleholm • Publicerad 11 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En förälder har anmält Grönängsskolan till Skolinspektionen, med argumentet att skolan inte gett sonen det stöd han behövde. Situationen är nu så allvarlig att pojken mår dåligt och vägrar att gå till skolan.

Problemen började enligt anmälan redan höstterminen 2016 och än i dag känner föräldern inte att skolan agerat tillräckligt.

Annons

2017 sökte föräldern hjälp hos elevhälsan då pojken kände sig utanför och hade börjat vägra att gå till skolan. Till svar ska dock föräldern bara ha fått att man inte kunde göra något åt detta och att det inte gick att be andra elever att leka med pojken.

2018 fick barnet en elevassistent och situationen blev bättre, men en tid senare byttes assistenten ut mot en annan som pojken enligt föräldern inte klickar med. Föräldern vill nu att assistenten byts ut medan rektorn hävdar att eleven måste anpassa sig till den som finns.

Skolinspektionen ska avgöra om skolan gett eleven de stödåtgärder den är skyldig till. Hässleholms kommun har ombetts att svara på en mängd detaljerade frågor i ärendet senast den 19 mars.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons