Isak och Andersson med i landslagstruppen

Fotboll Både Alexander Isak och Sebastian Andersson fanns med när de svenska herrarnas landslagstrupp presenterades på onsdagen.

Vid lunchtid idag presenterade förbundskapten Janne Andersson fotbollslandslagets trupp inför herrarnas första EM-kvalmatcher.

I truppen finns återigen Emil Forsberg med efter att tidigare ha varit skadad.

Dessutom återfinns Alexander Isak, Willem II, och Sebastian Andersson, Union Berlin, bland de uttagna spelarna. Saknas sedan förra landslagstruppen gör John Guidetti och Isaac Kiese Thelin.

– Alexander har gjort det väldigt bra i Holland och har tränat och varit en del av en utvecklande miljö i Dortmund. Men vi får inte glömma att han bara är 19 år gammal och början av sin karriär. För oss är det viktigt att han får vara med och känna på hur det är att vara med landslaget, säger Janne Andersson till Svenska fotbollsförbundets hemsida.

Svenska landslaget möter Rumänien på hemmaplan den 23 mars och spelar borta mot Norge den 26 mars. I Sveriges grupp ingår även Spanien, Malta och Färöarna.

– Det är en tuff grupp. Jag har varit förbundskapten när vi spelat matcher mot både Rumänien och Norge. Vi har förlorat mot Rumänien och spelat lika mot Norge. Det är bra motstånd, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.