Redhawks Carl-Johan Lerby blir liggandes på isen efter tackling av Matt Carey under tisdagens match i SHL mellan IF Malmö Redhawks och Rögle BK i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT

Stängs av fem matcher efter tacklingen

Ishockey Röglespelaren Matt Carey stängs av fem matcher efter tacklingen mot Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby under derbymatchen.

Av det som hände på isen var Matt Careys tackling på Carl-Johan Lerby så pass allvarlig att den anmäldes till disciplinnämnden. Carey, som nu stängts av i fem matcher och därmed kan ha spelat klart för säsongen, berättar för Sportbladet att det inte var meningen att orsaka någon skada.
På det sportsliga planet har Redhawks fortfarande chansen att ta sig till kvartsfinalspel utan att behöva spela ”play in”.
Men då krävs seger i torsdagens hemmamatch mot Örebro samtidigt som antingen Skellefteå eller Växjö förlorar under ordinarie tid.

Men Örebro, som vann senaste inbördes mötet i Malmö i januari, har också mycket att spela för då laget slåss om en plats i play in (åttondelsfinal).
– De är formstarka och har mycket att spela för så det blir en ny tuff match för oss. Men vi ska göra vad vi kan för att nå topp sex. Det gäller att gilla läget och viktigt att vi tar med oss energin och självförtroendet från derbysegern, förklarar Redhawks huvudcoach Peter Andersson.
Alla är tillgängliga för spel utom Carl Johan lerby, skadade Christopher Nihlstorp och långtidsskadade Emil Molin.
– Det blir en lite annan profil på laget än senast, vi kommer att köra på sju backar och 13 forwards, berättar Peter Andersson.

Läs mer: