Ingela Winther blev Årets göing i fjol. FOTO: PETER PAULSSON

Vilka gör upp om titeln Årets göing i år?

ÖSTRA GÖINGE Förra året vann Ingela Winther. Vem tar hem utmärkelsen Årets göing i år?
Nu är det dags att nominera kandidater till priset.

”Ingela brinner för att alla medlemmar i föreningen FUB Östra Göinge ska få en innehållsrik fritid med meningsfulla aktiviteter, resor och trevligheter. Med ett enormt engagemang och hjärta ställer hon upp för alla. Hon är en riktig glädjespridare och lever för orden – lika för alla.”
Så lät det när Ingela Winther prisades som Årets göing 2018, ett pris hon tog emot på Göinge-afton i Knislinge folkets park.
Nu kan allmänheten nominera kandidater till Årets göing 2019. Fram till och med den 31 mars kan alla som vill skicka in förslag på kandidater via kommunens hemsida.

Kommunen skriver att det ska vara ”en person som du tycker har gjort något positivt för Östra Göinge, till exempel någon som satt Östra Göinge på kartan som en bra plats att leva och bo på. Det kan även vara en vardagshjälte som gör en insats i det lilla eller en person som du känner är värd att uppmärksamma. Kvinna eller man, ung eller gammal spelar ingen roll, alla har en möjlighet att bli Årets göing”.
Kandidaterna som gör upp om titeln i år kommer sen att presenteras och under april hålls en omröstning på kommunens hemsida.
Segraren får sen sitt pris på Göinge afton den 9 maj.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...