Personal stal ur klasskassa

HÄSSLEHOLM

Pengar försvann ur en klasskassa under fjolåret. Nu har händelsen polisanmälts som förskingring.
– Anmälan har gjorts nu, men brottet är begånget mellan juni och september i fjol, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på Skånepolisen.
Hon vill inte gå in på vilken skola det berör, bara att den är på en mindre ort i kommunen.
– Det handlar om drygt 13 500 kronor som stulits, konstaterar Emanuelsson.
Enligt Kristianstadsbladet är den misstänkte en anställd på skolan som själv gått ut i skolans interna kommunikationssystem och erkänt brottet. Pengarna ska också ha betalats tillbaka, uppger tidningen.
”Jag kunde inte ha detta på mitt samvete så jag har berättat för rektor vad jag har gjort. I dag har jag även informerat eleverna om detta”, skriver medarbetaren i kommunikationssystemet, enligt Kristianstadsbladet.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...