Annons

Frogner magisk när Röke vann – men nu väntar kval

Sport • Publicerad 16 mars 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

Michaela Frogner var tillbaka i laget efter tre veckor med lunginflammation. Och som hon var tillbaka.

Om vi väljer att sätta en liten parentes för hemmalagets trevande start när Minna Karlsson tilläts göra både 0–1 och 0–2 och istället börjar efter 13.36 – då sprätte Michaela Frogner upp 1–2-bollen i krysset på Klara Janssons passning. Sedan var det ingen hejd på Rökeforwarden som tidigare gjort nio poäng på 18 matcher. Mot Lund var Frogner direkt inblandad i fem av Rökemålen och högg som en kobra runt kassen.

Annons

Hon hade assist på Ida Frostenssons 2–3-mål i slutet av första perioden när Rökebacken slängde iväg ett skott som slank in via stolpen.

Frogner serverade därefter elegant Cajsa Engdahl fram till kvitteringen, 3–3, en kvart in i andra perioden.

I tredje perioden samarbetade Frogner med lika giftiga Klara Jansson. Frogner spelade fram Jansson som satte 4–4 och i ett flygande anfall kom mackan som Klara Jansson förpassade i mål till 6–4. Däremellan hade Jansson och Ebba Zätterberg fixat 5–4.

– Det var jättekul att spela men tråkigt när vi såg att de (Hovslätt) tog den där poängen. Men vi ska klara kvalet, vi kommer med lite vind i ryggen tycker jag, säger Michaela Frogner som var fullkomligt briljant mot Lund.

Du har ”vilat” dig i form?

– Det är lite sanning i det men ändå inte, skrattar Frogner.

Lunginflammation – hur gick det till?

– För mycket träning vid förkylning. Jag var slarvig och lite dum mot mig själv. Jag ville för mycket helt enkelt. Det var inte så mycket kvar av säsongen heller och man vill ju hundra procent. Men jag fick lära mig den hårda vägen.

När hostan mynnade ut i hjärtklappning och tryck över bröstet fick hon åka in akut efter en träning.

Hur dålig var du?

Annons

– Jag låg i alla fall i två veckor och sedan fick jag antibiotika. Men jag var inte liggandes på det sättet, jag kunde ändå vara uppe.

Hon gjorde sin första träning i måndags.

– Jag trivs jättebra i laget och med tjejerna. Det lyfter en och ger energi, förklarar Michaela.

Och fem poäng blev det?!

– Jag fick ta igen lite. Jag har haft en knackig säsong poängmässigt. Jag har väl aldrig varit någon poänggörare egentligen, utan mer haft tredjeassist, men det var kul att få göra lite mål och poäng i dag.

Rickard Träff njöt av Frogners insats i Qpoolen.

– Nånstans har det här funnits i henne hela säsongen, hon har bara inte fått utlopp för det. Sen om det ska till en tre veckors lunginflammation för att få utväxling...men bättre sent än aldrig. Hon är magisk i dag, säger Röketränaren som tog kvalbeskedet med jämnmod.

– Vi gör en riktigt bra match efter en lite svajig första period. Det känns bra ändå. Nu går vi till kval efter att ha vunnit de två sista matcherna mot två bra lag. Det är bara att gå in och gilla läget – kniven mot strupen varje match.

Kvalet avgörs i två steg. I steg 1 ställs Röke mot Warberg IBF som vann division 1 Halland. Röke inleder borta på lördag och returen spelas i Qpoolen helgen därpå (30–31 mars).

Segraren går vidare till steg 2 där Växjö IBK (tvåan i division 1 Småland/Blekinge) eller Munka-Ljungby (ettan i division 1 Skåne) står på menyn. I båda stegen tillämpas Europacupregler.

bild 1/2
I slutet av matchen var det lika intressant vad som hände i matchen mellan Hovslätt och Kalmarsund. Eftersom Hovslätt kvitterade med en dryg minut kvar blir det kval för Rickard Träffs Röke. Foto: Stefan Sandström
Ida Frostensson, Ebba Zätterberg, Klara Jansson och Michaela Frogner målfirar i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström
I slutet av matchen var det lika intressant vad som hände i matchen mellan Hovslätt och Kalmarsund. Eftersom Hovslätt kvitterade med en dryg minut kvar blir det kval för Rickard Träffs Röke. Foto: Stefan Sandström
Ida Frostensson, Ebba Zätterberg, Klara Jansson och Michaela Frogner målfirar i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons