Annons

Nu slås näven i bordet vad gäller badhuset

Hässleholm Nu väcks den eviga badhusfrågan till liv igen. Samma konsult som påbörjade en förstudie för tio år sedan har nu åter satt tänderna i den. Målet är att kunna presentera en slutrapport i april.
Hässleholm • Publicerad 16 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Nu väcks den påbörjade förstudien om badhuset i Hässleholm till liv igen efter flera års Törnrosasömn. Resultatet presenteras i slutet av april. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Nu väcks den påbörjade förstudien om badhuset i Hässleholm till liv igen efter flera års Törnrosasömn. Resultatet presenteras i slutet av april. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Kommunledningen har åkt på badresor till flera städer för att inspireras av olika badhus. Man har utrett, diskuterat och lovat att beslut är på gång, men än så länge har det inte ens blivit en tummetott.

Men nu har kommunen blåst liv i badhusfrågan genom att låta den konsult som påbörjade en förstudie 2009 ta nya tag. För tio år sedan lämnades förstudien oavslutad. Nu är målet att en slutrapport ska kunna presenteras den 25 april.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) har gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att uppdatera förstudien.

– Badhusets funktion och innehåll ska utredas, förklarar Henrik Samevik avdelningschef för anläggningsavdelningen. Även en kostnads- och intäktskalkyl ska plockas fram.

Han tillägger att utgångspunkten nu är att ”slå näven i bordet” vad gäller badhusfrågan.

Mycket har ändrats sedan 2009 och konsulten ska även titta i spåkulan för att försöka känna av framtida badtrender.

Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott hade möte under fredagen och föreslår nu att kultur- och fritidsnämnden ska äska en summa på 195 000 kronor för ändamålet hos kommunstyrelsen.

Men även om inget beslut är fattat om pengarna har man tjuvstartat ärendet. Anledningen är att man vill ha med badhuset i budgeten i juni.

Innehållet i förstudien ska handla om bland annat nuläget, vilka behov som finns, hur omvärlden ser ut, driftsform, funktioner, entreprenadform, miljöprestanda samt kostnader och intäkter.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons