Annons

Sista matchen med gänget

Sport • Publicerad 16 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Björn Larssons sejour i Röke blev bara ettårig den här gången. I dag tar han farväl av hemmasupportrarna i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Björn Larssons sejour i Röke blev bara ettårig den här gången. I dag tar han farväl av hemmasupportrarna i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Röke spelar säsongens sista seriematch då de tar emot Stanstad i Qpoolen. Det blir också den sista matchen för lagets tränare.

– Denna gången kommer jag inte att ändra mig, säger Björn Larsson som nu avslutar sin tredje sejour som tränare i Röke.

Annons

– Jag var tydlig med att det bara skulle bli ett år när jag skrev på kontraktet inför den här säsongen.

En orsak till att Larsson slutar är hans sociala situation.

– Jag bor i Stockholm och jobbar fem dagar i veckan i Helsingborg. Då det är träningar med Röke fyra dagar i veckan så blir det inte mycket tid över till annat, säger Röketränaren.

Röke har efter en ojämn säsong avslutat på ett utmärkt sätt. På de tio avslutande matcherna har det blivit sju vinster. Bland annat mot Växjö, Lund och Olofström som alla tre ligger före Röke i tabellen.

– Vi har slagit samtliga lag i serien förutom Munka Ljungby och Åstorp/Kvidinge, säger Larsson vars lag missar kvalspelet med någon eller några ynka poäng beroende på resultaten i slutomgången.

– Vi har vetat om en tid att vi inte kan gå ifatt. Det hade varit jobbigare om vi missat i sista omgången.

Dagens motståndare Stanstad ligger just nu på nedflyttningsplats. Men chansen finns fortfarande att Staffanstorpslaget kan klara sig kvar om de vinner i Hässleholm.

– Stanstad, som är nya i serien, har blandat och gett under säsongen. Men eftersom de fortfarande har chansen att klara sig kvar så är det en jätteviktig match för dem.

– Sedan vill ju vi upprätthålla en viss heder. Vi har ju ett ansvar mot de andra lagen som är med i bottenstriden. Så vi kommer att göra vårt bästa och gå för seger.

Förutom hälseneskadade Alexander Ehnberg kommer Röke med samma lag som senast vann i Lund. Vilket betyder att bortreste Fabian Rönningdal och långtidsskadade Edvin Andersson saknas.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons