Lönsbodas kvalchans finns kvar

Sport • Publicerad 17 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Timmy Nilsson gjorde 4–3 i slutet av den andra perioden till Lönsboda. Men i den tredje perioden vände gästande Malmhaug till en överraskande seger. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Det blev förlust för Lönsbodas innebandykämpar hemma mot Munka Ljungby Akademi med 6–7 efter sudden.

Vilket betyder att Lönsboda måste ta tre poäng i sista seriematchen på söndag borta mot Palmstaden. Samtidigt får inte Willands ta någon poäng i sitt bortamöte mot Lomma.

– Det blir två tuffa matcher då både Palmstaden och Lomma slåss för att slippa kvala nedåt, säger Lindhe.

Vars Lönsboda startade bra och hade 2–0 i början av den andra perioden efter mål av André Svensson och Mattias Pettersson. Alfred Svensson och Fabian Olofsson såg till att ställningen var 4–3 till hemmalaget inför den sista perioden.

Timmy Nilsson gjorde även 5–3 en minut in på denna men sedan vände gästerna matchen med tre raka mål. Men ett mål av Timmy Nilsson till kvittering 6–6 såg till att Lönsboda tog en viktig poäng. Då spelade det inte så stor roll att gästerna gjorde segermålet till 7–6 33 sekunder in på förlängningen.

– Vi började matchen bra men sedan hängde vi inte riktigt med då Munka drog upp tempot, säger Tobias Lindhe som menade att hans lag inte riktigt kom upp i nivå den här gången.

I den sista omgången får Lönsboda hoppas på hjälp från Lomma för att få chansen till kval upp i ettan.

– Men det är klart att vi hellre hade haft det i egna händer, säger Lindhe.