Annons

Ingen stor oro för myntfritt

Hässleholm Myntautomater, digitala automater eller p-skiva. Synpunkterna är flera och skavs just nu mot varandra.
Hässleholm • Publicerad 19 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
P-skiva. Arkivbild
P-skiva. Arkivbild

Som Norra Skåne tidigare berättat har Tekniska nämndens arbetsutskott beslutat att man ska införa parkeringsautomater med så kallad ”digital touch”. Det innebär att man framöver kommer att kunna betala sin parkering med sitt bankkort, en mobilapp eller swish.

Annons

När Norra Skåne pratade med folk på stan verkade det inte finnas någon större oro för att kontanthanteringen försvinner. Flera använder redan parkeringsapp och kortbetalning.

Veronica Haagen berättar också att kostnaden initialt skulle landa på 700 000 kronor för att byta ut och komplettera de befintliga skyltar som idag fyller kraven för parkeringsskiva.

Dessutom tillkommer cirka två veckors arbetstid för omskrivning av lokala trafikföreskrifter samt upptryck av parkeringsskivor och informationsinsatser.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons