Annons

Arbetsförmedlingen i Hässleholm hotad

Hässleholm Arbetsförmedlingen i Hässleholm finns inte med på den interna lista över kontor som planeras finnas kvar.
Hässleholm • Publicerad 20 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Nästa vecka offentliggörs vilka av arbetsförmedlingens kontor som får finnas kvar. Mycket tyder på att Hässleholms kontor försvinner. Lokalpolitikerna reagerar mot det.           Arkivbild.
Nästa vecka offentliggörs vilka av arbetsförmedlingens kontor som får finnas kvar. Mycket tyder på att Hässleholms kontor försvinner. Lokalpolitikerna reagerar mot det. Arkivbild.

De anställda på kontoret i Hässleholm är oroliga och först nästa vecka väntas besked om hur det blir.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2019/03/04/mer-an-halften-av-arbetsformedlingens-kontor-stangs/" one_line="true"]

Arbetsförmedlingen har i dag 242 kontor över hela landet. För några veckor sedan kom beskedet att 130 av dessa ska läggas ner.

– Förhandlingar pågår mellan facket och arbetsgivare om kretsar och turordning. Allt är förhandlingsbart när det gäller undantag från turordning. Men som sagt så vet jag inget om förhandlingsläget. Vi som arbetar i verksamheten vill givetvis veta. Det här mycket komplext, förklarar Constanz Liljegren.

Frågan gäller om ett kontor kan räknas till en krets och därmed omfattas av en egen turordning, eller om kontoren ska betraktas som en större krets med gemensam turordning.

Arbetsförmedlingen gick i ett pressmeddelande ut på tisdagen och meddelade att kretsindelningen ska meddelas inom kort och vilka kontor som får finnas kvar.

Annons

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons