Annons

Bergqvist blir GW:s Bäckström i tv

Kultur och Nöje Kjell Bergqvist gör rollen som Leif GW Perssons luttrade kriminalkommissarie Evert Bäckström i C Mores och TV4:s nya kriminaldramaserie Bäckström, som började spelas in i Göteborg förra veckan.
Publicerad 20 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Kjell Bergqvist som Evert Bäckström. Foto: Jonath Mathew
Kjell Bergqvist som Evert Bäckström. Foto: Jonath Mathew

– Bäckström är en korrupt, fullständigt skrupelfri herre som skiter fullständigt i vad alla andra tycker – inklusive chefer. Han är helt odräglig som kompis och kollega. Han är lat, smiter ofta från jobbet för att på arbetstid gå på krogen och frossa i mat och dryck. Han är slug, oantastlig och oumbärlig för mänskligheten, tycker han själv. Det ska bli fantastiskt roligt att få ge liv till Bäckström i rutan, säger Kjell Bergqvist i ett pressmeddelande.

Leif GW Persson ser fram emot att få se Bergqvists gestaltning av hans karaktär.

Annons

– Bäckström är ju en lite speciell karaktär och jag tror att Kjell har förmågan att gestalta honom på ett mycket trovärdigt sätt, säger han.

Kjell Bergqvist har spelat polis flera gånger förut, senast sågs han som Tom Stilton i Springfloden, filmatiseringen av Rolf och Cilla Börjlinds kriminalromaner.

När serien får premiär är ännu inte känt.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons