GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter 1 000 dagar – nu grävs det fiber

Osby Äntligen är de igång, drygt 1 000 dagar efter att det beviljats bidrag att bygga fiber till Osby/Visseltofta fiberförening.
Osby • Publicerad 20 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Nu grävs det för fullt för fiber söder om väg 15 från Osby till Visseltofta. 				                   FOTO: PRIVAT
Nu grävs det för fullt för fiber söder om väg 15 från Osby till Visseltofta. FOTO: PRIVAT

Nu har Optotech, som är kontrakterade av IP-Only att bygga, fått spaden i jorden.

Första etappen går från Osby till Visseltofta, söder om väg 15.

Samtidigt kommer några arbetslag att starta runt Vesljunga och gräva mot Visseltofta.

Andra etappen går norr om väg 15 och omfattar Gräsljunga, Bejstorp, Kylen med omnejd mot Holmö.

Det finns ingen fullständig tidsplan ännu, men grävningen i hela området är tänkt att vara klar sommaren 2020.

– Vi i styrelsen är naturligtvis glada över att vi äntligen kommit igång, säger en nöjd ordförande i föreningen, Mats Larsson, samt att det gått ganska smidigt att samla in eller förnya de markavtal som behövts.

– Vi skrev samarbetsavtal med IP-Only, vilket vi tycks vara ganska ensamma om, för att vi och våra 42 områdesansvariga ska vara IP-Only behjälpliga i projektet. Tanken från vår sida har varit att hålla nere kostnader genom att använda mindre vägar, vägsamfälligheter, privat mark, etcetera. för att kunna förhandla ner priset på varje anslutning.

Styrelsen vill också be om förståelse för begränsad framkomlighet på vägarna i samband med bygget.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.