Andreas Martinsson och Patrik Salomonsson från Helgeåfestivalen tar emot Lions stipendium av Ingrid Sigvardsson.
Andreas Martinsson och Patrik Salomonsson från Helgeåfestivalen tar emot Lions stipendium.

Helgeåfestivalen prisades av Lions

ÖSTRA GÖINGE Andreas Martinsson är inte så förtjust i att prata inför publik. Men han ställde upp när Lions hörde av sig och bjöd in honom.
Och tur var ju det – han skulle nämligen inte bara hålla föredrag. Han skulle även prisas som årets Lionsstipendiat.

– Ingrid Sigvardsson (president i Lions Club Östra Göinge) frågade om jag ville snacka Helgeåfestivalen. Jag står helst inte framför folk och pratar och brukar alltid tacka nej när jag får sådana förfrågningar. Men som tur var tackade jag ja den här gången. Men jag vågade inte gå dit själv, jag tog med mig Patrik Salomonsson. Annars hade jag kanske inte överlevt, säger Martinsson och skrattar.

Kvällen övergick från föreläsning till prisutdelning – vilket var helt överraskande för Andreas Martinsson.
– Ja, det hade jag absolut ingen aning om, säger Martinsson.
– Han blev lite halvchockad, konstaterar Ingrid Sigvardsson nöjt.
Sigvardsson överräckte checken på 10 000 kronor till Martinsson och Salomonsson som representanter för F-yra, som arrangerar Helgeåfestivalen.
Och Martinsson är noga med att poängtera att Helgeåfestivalen är ett lagarbete.
– Ja, det är ju definitivt inte bara jag som fixar det här, jag hade aldrig klarat det själv. Vi är många som hjälps åt och det är roligt att det uppskattas. Alla som jobbar med Helgeåfestivalen ska ta åt sig av berömmet.

Vad kände du när du fick reda på att du – förlåt, NI – är Lions stipendiat 2018/2019?
– Jag blev förvånad. Och jätteglad. Och rörd.

Dagens fråga

Har du varit utomlands på semestern?

Loading ... Loading ...