Annons

Rekordregn föll över Hässleholm

Hässleholm Förra veckan föll en rekordmängd nederbörd över Hässleholm. För lantbrukare Glenn Oredsson på Skea gård finns det dock ingen anledning till oro för det blöta vädret.
Hässleholm • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var under vecka elva som mätstationen Bjärnum D uppmätte 41,4 millimeter nederbörd i Hässleholms kommun. Med 29,1 millimeter över genomsnittet blir veckan den regnrikaste sedan 2007, då mätningarna startade.

Lantbrukarna på Skea gård utanför Hässleholm besväras emellertid inte av den rika regnmängden, även om arbetsflödet kan påverkas.

Annons

Det som kunnat påverkas på gården av det blöta vädret är gödseln. Eftersom första datumet för gödsling infaller den första mars, har Skea gård hunnit påbörja arbetet. Därmed har de hunnit före de senaste regnrika dagarna.

Störst mängd nederbörd under föregående vecka mättes på mätstationen Helsingborg 2 i Helsingborgs kommun med 56,9 millimeter. Åhus i Kristianstads kommun fick länets lägsta mätresultat med 19,1 millimeter.

bild 1/2
Glenn Oredsson.
Foto: Arkiv
Vecka 11 innebar regnrekord i Hässleholm. Foto: AP Photo
Glenn Oredsson.
Foto: Arkiv
Vecka 11 innebar regnrekord i Hässleholm. Foto: AP Photo
Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons