Annons

Han kan bli Årets Centrumutvecklare

Osby • Publicerad 22 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare 2012 och juryn består av fem personer från organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.

Förra året var Johan Jönsson, cityledare i Hässleholm, finalist och slutade tvåa. Och i år har hans kollega i Osby, Jimmy Ekborg, förärats en av de tre finalplatserna (övriga finalister är Hanna Candell, Helsingborg, och Sanna Westerberg, Halmstad).

Annons

Hur blir man en bra centrumledare?

– Ja, säg det ... hårt jobb, naturligtvis. Jag är lösningsorienterad som människa och ser möjligheter. Och det krävs många aktörer, det är viktigt att arbeta tillsammans och det gör vi här i Osby kommun, säger Ekborg.

Hur känns det att vara nominerad till priset?

– Helt otroligt, jag blev lite chockad när jag fick reda på det.

För Ekborg är det inte bara ett centrum som gäller – han jobbar för att både Osby och Lönsboda ska ha levande och attraktiva kärnor.

– Vi har bra stöd av centrumplanen i Osby. Målet är att ha tre nyetableringar i år – och vi har redan klart med två. Dessutom har vi en till på gång, så vi ser ut att nå det målet redan före sommaren, säger han.

– I Lönsboda handlar det mycket om att bevara och vårda det vi har. Det är fantastiskt att man kan ha ett så stort utbud och så hög servicenivå i en by av Lönsbodas storlek.

Han berömmer företagarna i kommunen.

– Vi har väldigt bra företagare och i högsta grad en levande kommun, säger Ekborg.

Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare, hyllar finalisterna:

– Det är imponerande att se att vi år efter år får in så många nomineringar på duktiga kandidater. Det är ett mycket starkt startfält. Alla tre finalisterna är redan vinnare och vi kan bara gratulera städerna som de är verksamma i.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons